Blog
Penternakan

Penternakan di Negeri Kedah

Negeri Kedah, yang terkenal dengan julukan “Jelapang Padi Malaysia”, juga mempunyai sektor penternakan yang berkembang pesat. Penternakan di Kedah merangkumi pelbagai jenis ternakan.

Read More
Ekonomi

Kesejahteraan Rakyat Kedah: Fokus Bajet 2024

Ekonomi negeri Kedah sedang mengalami beberapa perkembangan penting yang bertujuan meningkatkan kesejahteraan dan kemakmuran penduduknya. Secara keseluruhan, Kedah sedang bergerak ke arah pembangunan.

Read More
Berita Terkini

Kedah Meneruskan Projek Lapangan Terbang Antarabangsa Kulim

Kerajaan Negeri Kedah telah mengumumkan bahawa mereka akan meneruskan projek pembinaan Lapangan Terbang Antarabangsa Kulim (KXP), satu usaha yang dijangka akan membawa perubahan.

Read More
Seni Budaya

Kertuk: Seni Tradisional yang Menggamit Kenangan di Negeri Kedah

Kertuk adalah salah satu alat muzik tradisional yang mempunyai tempat istimewa dalam budaya masyarakat Negeri Kedah. Seni permainan kertuk bukan sahaja menggamit nostalgia.

Read More
Lagenda

Lagenda Raja Bersiong

Lagenda Raja Bersiong merupakan sebuah kisah legenda yang terkenal di kalangan masyarakat Melayu, terutamanya di Kedah, Malaysia. Raja Bersiong, atau dalam bahasa Inggerisnya.

Read More
Lagenda

Kisah Puteri Lindungan Bulan 

Kisah Puteri Lindungan Bulan adalah salah satu mitos atau kisah legenda dari negeri Kedah, yang mengisahkan tentang Sultan Sulaiman Syah yang pernah memerintah Kedah pada pertengahan kurun ke-16, dan pusat.

Read More
Resipi

Resepi Ayam Masak Pedas Utara

Ayam masak pedas utara adalah salah satu hidangan khas dari wilayah utara Malaysia, terutama dari daerah-daerah seperti Kedah, Perlis, dan Pulau Pinang. Hidangan.

Read More
Perlancongan

ROCK VILLAGE KG KURA, SIK KEDAH

TAHUKAH ANDA TERDAPAT TARIKAN BARU YANG TERDAPAT DI SIK,KEDAH? Yang Sekarang Viral Di TIKTOK Suasana bukti yang dingin seperti di Chiang Mai atau.

Read More
Hartanah

Harga Tanah Di Kedah Serendah RM400K

Dalam gelombang kemajuan dan perkembangan yang pesat di seluruh dunia kini, tanah semakin menjadi keperluan utama. Namun, bagi mereka yang berminat memiliki sebidang.

Read More