Most Popular News

Latest News

Politik

Jangan noktahkan sejarah pajakan P Pinang secara melulu, titah Sultan Kedah

Sultan Sallehuddin Sultan Badlishah bertitah tidak wajar suara rakyat Kedah berkisar sejarah dan kedaulatannya didiamkan. Sultan Kedah Sultan Sallehuddin Sultan Badlishah menzahirkan harapan isu sejarah Kedah melibatkan pajakan Pulau Pinang tidak dinoktahkan secara melulu. Titah baginda, hakikat.

Politik

Biografi Sultan Sallehuddin ibni Almarhum Sultan Badlishah,DYYM Sultan Kedah ke 29

Kebawah Duli Yang Maha Mulia Al-Aminul Karim Sultan Sallehuddin ibni Almarhum Sultan Badlishah (diputerakan pada 30 April 1942) ialah Sultan Kedah yang ke-29.Baginda telah diangkat sebagai Sultan Negeri Kedah Darul Aman pada 12 September tahun 2017. Kehidupan.

Politik

Negeri hilang hasil, Kedah tuntut bayaran khas RM270 juta

Kedah mahu kerajaan persekutuan membuat bayaran khas RM270 juta setahun bagi tujuan memelihara hutan simpan dan mengekalkan sawah padi di negeri ini. Sanusi berkata, Kedah tidak dapat menjana pendapatan dengan memulihara hutan Ulu Muda seluas 341,000 hektar,.

Politik

Pulau Pinang itu Kedah punya

Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor terus menegaskan bahawa Pulau Pinang adalah milik negeri tersebut. Jelasnya, Kedah hanya mempunyai sempadan negeri dengan Perak dan Perlis sahaja. “Saya tunggu dari Jabatan Ukur dan Pemetaan Malaysia.

Our Trending Episodes

Trending News

Follow Us

Top Categories

Subscription 01

More News

TAHUKAH ANDA TERDAPAT TARIKAN BARU YANG TERDAPAT DI SIK,KEDAH? Yang Sekarang Viral Di TIKTOK Suasana bukti yang.